Moka kavinuko instrukcija
Kaip naudotis Itališku kavinuku?
1. Sumalkite kavos pupeles.
2. Sumaltą kavą tolygiai suberkite į tam skirtą talpą. Nespauskite jos.
3. Į apatinę kavinuko talpą įpilkite karšto vandens iki šone esančio oro vožtuvėlio. Užsukite viršutinę kavinuko dalį (saugodamiesi karštos apatinės kavinuko dalies) ir dėkite jį ant viryklės.
4. Naudokite vidutiniškai silpną ugnį (vidutinį karščio rėžimą elektrinių ar indukcinių viryklių atveju) ir laukite kol kava pradės veržtis į viršutinę kavinuko talpą.
5. Atidžiai klausykite ir išgirdę gurguliuojantį garsą išjunkite viryklę. Kava bus išties skanesnė, jei kavinuką laiku nukelsite nuo viryklės ir atvėsinsite apatinę kavinuko dalį vėsiu rankšluosčiu ar vandeniu, taip sustabdydami kavos ekstrakciją.
1. Sumalkite kavos pupeles.
2. Sumaltą kavą tolygiai suberkite į tam skirtą talpą. Nespauskite jos.
3. Į apatinę kavinuko talpą įpilkite karšto vandens iki šone esančio oro vožtuvėlio. Užsukite viršutinę kavinuko dalį (saugodamiesi karštos apatinės kavinuko dalies) ir dėkite jį ant viryklės.
4. Naudokite vidutiniškai silpną ugnį (vidutinį karščio rėžimą elektrinių ar indukcinių viryklių atveju) ir laukite kol kava pradės veržtis į viršutinę kavinuko talpą.
5. Atidžiai klausykite ir išgirdę gurguliuojantį garsą išjunkite viryklę. Kava bus išties skanesnė, jei kavinuką laiku nukelsite nuo viryklės ir atvėsinsite apatinę kavinuko dalį vėsiu rankšluosčiu ar vandeniu, taip sustabdydami kavos ekstrakciją.
Ką svarbu žinoti:
1. Nelaikykite kavinuko nešvaraus, prižiūrėkite jį, taip jis tarnaus jums ne vienerius metus.
2. Kavinuką atsukite laikydami už viršaus, ne už rankenos, kadangi verdant kavinukas stipriai susislegia ir atsukant už rankenos, ji gali neatlaikyti.
